Je auto schoonmaken: een stuk gemakkelijker als hij niet vies wordt

 

Voor de ene person is het een wekelijkse, ontspannende activiteit die met veel plezier en precisie wordt uitgevoerd. Voor de ander is een het terugkerend klusje, dat bij voorkeur door een ander wordt uitgevoerd. Of je het nu leuk vindt om je auto schoon te maken, of er een vreselijke hekel aan hebt, feit is dat het een stuk gemakkelijker en sneller gaat als de auto niet al te vies is. Maar hoe zorg je daarvoor?

 

Je moet hem wel gebruiken

De makkelijkste manier om je auto schoon te houden? Hem niet gebruiken. Maar ja, daar heb je natuurlijk geen auto voor gekocht. Het is je vervoersmiddel, en daar heb je alleen wat aan als je hem ook gebruikt.

 

Tijdens dat gebruik kun je wel wat maatregelen treffen om de auto zo schoon mogelijk te houden. Dat geldt al een klein beetje voor de buitenkant. Waar je op kan letten is dat je niet keihard door een grote plas rijdt of vrolijk door de modder crost. Soms is het echter onvermijdelijk, zeker als het een tijdje slecht weer is. Ook wanneer het heeft gesneeuwd of gevroren, en er pekel op de wegen ligt, is het niet te voorkomen dat dit ook op je auto terechtkomt. Ook al ben je niet dol op het wassen van je auto, is het wel slim om dat in dit soort periodes wat vaker te (laten) doen. Zeker pekel kan nogal wat schade veroorzaken als je het al te lang zijn gang gaat gaan. Rijd dus zeker in de winter zo nu en dan even door de wasstraat, dat voorkomt problemen op de langere termijn.

 

Hoe houd je de binnenkant schoon?

 

Waar de auto van buiten wassen gemakkelijk en snel kan in de wasstraat, is de auto van binnen goed schoonmaken een stuk lastiger. Er zijn wasservices die ook de binnenkant voor je schoonmaken, maar de meeste mensen kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met een stofzuiger en vochtige doek.

 

Hier kun je zelf wel goed voorkomen dat het allemaal al te vies wordt. Vervoer je bijvoorbeeld vaak spullen in je achterbak die de bekleding aldaar vies kunnen maken, dan is investeren in kofferbakmatten een goed idee. Deze bestel je gemakkelijk op maat bij Justcarpets, en zijn net zo makkelijk in de achterbak te plaatsen als dat ze er weer uit te halen zijn. Klop ze goed uit, haal er eventueel een doekje overheen, en de achterbak is weer schoon. Een stuk gemakkelijker dan met stofzuiger en andere schoonmaakmiddelen in de achterbak zelf aan de slag gaan, en alsnog het risico lopen dat de vlekken niet meer uit de bekleding gaan.