Wanneer je wil dat je auto optimaal en veilig rijdt, is het belangrijk om hem regelmatig naar de garage te brengen voor een een onderhoudsbeurt. Bovendien vereisen de meeste auto’s (afhankelijk van hun leeftijd) een jaarlijkse APK-beurt. Autoonderhoud is echter vaak erg prijzig. Toch zijn er slimme manieren om minder geld kwijt te zijn voor het onderhoud van je auto. Daarover lees je in deze blog meer.

Ga voorzichtig met je auto om

Wanneer je je auto netjes behandelt, behoeft hij ook minder onderhoud. Dit kan je op verschillende toepassen. Zo kan je bijvoorbeeld extra je best doen om voorzichtiger te rijden. Zo gaan de onderdelen van je auto langer mee én heb je ook nog eens minder kans op ongelukken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een autohoes om je auto doen om hem te beschermen tegen weersomstandigheden.

Ga naar een doe-het-zelf garage

Als je zelf een wat kennis hebt van autotechniek en een beetje handig bent, kan je terecht bij een doe-het-zelf garage. Hier kan je sleutelplek inclusief gereedschap en vaak zelfs een brug huren. Ook lopen er ervaren automonteurs rond die je eventueel kunnen helpen en aan wie je vragen kunt stellen. Omdat je alleen voor de onderdelen en de huur betaalt, ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je je auto naar een garage zou brengen. Let er echter wel op dat je al je reparaties zorgvuldig uitvoert en vraag hulp als je iets niet 100% zeker weet. Wanneer je namelijk een fout maakt tijdens het repareren en hierbij een ander onderdeel beschadigd raakt, zul je uiteindelijk duurder uit zijn. 

Vermijd dealers

Wanneer je wel besluit je auto naar een garage te brengen, is het verstandiger om naar een BOVAG-garage of een universele garage te gaan. Dealers hanteren namelijk een stuk hogere prijzen, mits je auto nog in de garantieperiode zit.