Je kunt zeggen wat je wil, maar de parkeergarage fleurt wel op van zo’n Huracán STO.

Supercars zijn altijd technische hoogstandjes, maar de voornaamste functie is vaak heel eenvoudig: opvallen. Dat begrijpen ze bij Lamborghini als geen ander, want hun modellen weten op alle vlakken de aandacht te trekken. Met het geluid, met het design en ook met de kleuren.

De Huracán STO is daar het ultieme voorbeeld van. Deze auto is in alle opzichten bijzonder extravagant. Natuurlijk zijn de aanpassingen voor een groot deel functioneel, maar er komt zeker een stukje uiterlijk vertoon bij kijken. Dat blijkt ook wel uit de bizarre kleurenschema’s waarin de STO af fabriek wordt geleverd.

Neem bijvoorbeeld de STO op de foto’s, gespot in Enschede. Als je niet beter zou weten zou je denken dat een wrapper zich flink heeft uitgeleefd. Niets is echter minder waar: deze auto komt gewoon zo uit de fabriek rollen, inclusief het ruitjespatroon op de zijkant.

Spot van de Week: Lamborghini Huracán STO

STO staat overigens voor Super Trofeo Omologato, dus het is in feite een raceauto voor de straat. Het vermogen is gelijk aan dat van de Huracán EVO, maar er is een belangrijk verschil: bij de STO gaan alle pk’s naar de achterwielen. Daarnaast heeft de STO natuurlijk minder gewicht en meer downforce.

Deze blauw-rode STO was in 2021 het tweede exemplaar op Nederlands kenteken. Inmiddels is het aantal STO’s in Nederland gestegen naar dertien. Daarmee is het nog steeds een aardig zeldzame verschijning dus. Ter vergelijking: van de 488 Pista staan er 38 stuks op gele platen.

Spot van de Week: Lamborghini Huracán STO

Met deze dikke Huracán STO pakt @koen92winterswijk deze zondag de titel Autoblog Spot van de Week. Hij krijgt een Autoblog-pet of -muts naar keuze thuisgestuurd én de spot wordt een week lang uitgelicht op de frontpage.

Volgende week zondag is er uiteraard weer een nieuwe aflevering van deze rubriek. Ben je ook wat bijzonders tegengekomen? Deel je foto’s op Autoblog Spots en wie weet zetten we volgende week jouw spot in het zonnetje!

Bekijk alle foto’s van deze Huracán STO op Autoblog Spots (of klik op één van de bovenstaande foto’s)

Dit artikel Autoblog Spot van de Week: Lamborghini Huracán STO verscheen eerst op Autoblog.nl.