Franse auto’s. Zonder er lang over na te denken kun je er waarschijnlijk al best wat opnoemen. Citroën, Peugeot en Renault zijn de meest bekende. Maar er zijn nog meer Franse auto merken. Zo is er bijvoorbeeld het oude Alpine Cedrè en Lambert. In totaal zijn het er honderden. Variërend van kleine merken die al jaren mee gaan tot de grote merken die je vandaag de dag nog ziet rijden. Ook zijn er een hoop merken die niet meer bestaan.

Frans verleden

In het verleden stonden Franse auto’s niet bepaald bekend om hun betrouwbaarheid. Vooral de elektra liet het vaak afweten maar ook met de motor was geregeld wat mis. Onder autoliefhebbers wordt dit onderwerp nog vaal aangehaald wanneer het over franse auto’s gaat. Daarnaast stonden Franse auto’s onder autoliefhebbers ook niet bepaald bekend als auto’s met karakter. Veelal waren het functionele auto’s zonder bijzonder uiterlijk. Het sportmerk van Renault, Alpine bracht hier veel verandering in en creërde de meest bijzondere creaties. Alpine’s zie je echter nagenoeg nooit meer rijden. Wel maakt het merk volgens jaar zijn entree in de formule 1 waar het team van Renault de naam zal veranderen in Alpine.

Moderne franse auto’s

Tegenwoordig is het echter wel anders. De Franse auto’s van nu doen eigenlijk niet meer onder voor de Duitse of Italiaanse auto’s op de weg. De bouwkwaliteit is goed en de motor- en elektraproblemen behoren ook tot de verleden tijd. Niet zo gek dan ook dat Franse automerken tegenwoordig ook elektrische of hybride auto’s produceren. Zo zijn er de Peugeot e-208 en de Peugeot Partner Electric. Om deze op te laden wordt gebruik gemaakt van een laadpaal voor Peugeot en een Peugeot laadkabel.

Zo zie je maar, hoe de auto’s die een land produceert ervaren worden kan behoorlijk veranderen gedurende de jaren. Van een imago van onbetrouwbaarheid naar moderne elektrische auto’s produceren.