De Audi A3 is een compacte middenklasser auto die tot 2010  bekend stond als het instapmodel het Duitse merk. De auto wordt al geproduceerd vanaf 1996  en vanaf dat moment is de auto niet meer weg te denken, ook niet van de Nederlandse wegen. De auto staat bekend als compact maar ook sportief. Die combinatie en de geavanceerde technologie van Audio maakt het ook een bijzondere auto die bij jong en oud geliefd is.

 

De A3 maakt gebruik van het platform van de VW Golf

De Audi A3 maakt gebruik van het Golf platform, zoals de kleinere Audi TT dat ook doet. Hoewel de Audi A3 meteen grote concurrentie had van onder andere de BMW 1-serie, de Opel Astra, Peugeot 307 en de Alfa Romeo 147, wist het al snel een stevige marktpositie in te nemen. Die positie heeft het nooit meer afgegeven. De Audi A3 is gebaseerd op de Golf van Volkswagen. De auto heb je tegenwoordig in een 3-deurs hatchback, de 5-deurs hatchback, 4-deurs sedan en de  2-deurs cabrio. De sportieve Audi A3 is er in een zesbak uitvoering en met zeven traps automaat.

 

Je kunt altijd een keer met pech te maken krijgen

Als je een nieuwe of een gebruikte Audi A3 aanschaft, dan kun je altijd een keer te maken krijgen met pech onderweg. Tegenwoordig hoeft dat echter geen probleem meer te zijn, want je kunt zonder lid te zijn gebruik maken  van de diensten van Road Guards pechhulp. Dit is een collectief van monteurs die 24/7 onderweg zijn. Heb je pech? Neem dan contact op met dit collectief en binnen een half uur is er een monteur ter plaatse. Ook dan hoef jij geen lidmaatschap af te sluiten. Je betaalt gewoon aan de monteur en vervolgt je route daarna. Gemakkelijker kan men het niet voor je maken.