Wanneer je graag een nieuwe auto wilt zijn er veel dingen die je moet overwegen. Wil je een nieuwe of tweedehands auto kopen of lease je liever? Wil je elektrisch rijden? En aan welke voorwaarden moet de auto voldoen? Het kopen van een auto vraagt om een behoorlijke som geld waar de meeste mensen een tijd voor moeten sparen. Daarom kun je overwegen om voor een private lease auto te kiezen. Je betaalt hier maandelijks een vast bedrag voor en alle kosten zijn inbegrepen. Het voorkomt dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan of opeens een torenhoge rekening voor een reparatie moet betalen.

Milieuvriendelijk

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu. Ze stoten geen luchtverontreinigende stoffen uit tijdens het rijden en je hoeft geen benzine of diesel meer te tanken. In plaats daarvan laadt je de auto op aan een laadpaal. Laadpalen gebruiken vaak nog geen groene stroom, maar gelukkig komt daar de komende jaren verandering in. Wil je wel groene stroom gebruiken? Dan kun je overwegen om je laadpaal te voorzien van zonne-energie. Hiervoor moet je zonnepanelen plaatsen en dat is een kleine investering, maar op de langere termijn levert het juist veel op. Daarnaast is het natuurlijk ook beter voor het milieu.

Voordelig in gebruik

Een elektrische auto is voordelig te gebruiken. In de lease zijn alleen de kosten voor de brandstof niet inbegrepen, maar bij een elektrische auto hoef je geen benzine of diesel te tanken. De enige extra kosten die je maakt zijn voor de stroom die je auto verbruikt. Daarnaast hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig, omdat ze weinig bewegende delen hebben. Hierdoor slijten de onderdelen minder snel en moeten ze ook minder vaak vervangen worden. Liever een elektrische auto kopen dan leasen? Dan kun je denken aan een tweedehands auto om kosten te besparen. Steeds vaker worden ook van elektrische auto’s tweedehands varianten aangeboden.

Fiscale voordelen

Door voor een elektrische auto te kiezen, kun je profiteren van verschillende fiscale voordelen. De belasting van personenauto’s bestaat uit een basisbedrag dat verhoogd wordt op basis van de CO2-uitstoot van je auto. Elektrische auto’s zijn niet alleen vrijgesteld van de verhoging omdat ze geen CO2-uitstoot hebben, maar ook van het basisbedrag. Daarnaast betaal je bij een elektrische auto ook geen wegenbelasting. Wanneer je een elektrische auto koopt, heb je dus minder maandelijkse kosten. Ook bij het leasen van een elektrische auto profiteer je van deze belastingvoordelen en is het maandbedrag lager.