Het vervoer op de luchthaven is een vorm van vervoer dat intern binnen een bepaalde luchthaven wordt aangeboden.

Verschillende soorten luchthaventransfers

De meest voorkomende soorten luchthaventransfers worden hieronder uitgelegd:

  1. De transfer op de luchthaven zelf

Dit wordt gebruikt voor veiligheidsredenen en voor transfers over lange afstanden in het geval dat de luchthavens geen brug naar het gebouw hebben. De passagiers worden vanaf de terminal van de aankomst- en naar de vertrekgate van de luchthaven overgebracht.

  1. The terminal transfer

De terminal transfer wordt gebruikt in gevallen waarin een bepaalde luchthaven meerdere terminals heeft en deze ver uit elkaar liggen en niet fysiek met elkaar verbonden zijn. Ook is er geen sprake van transport of enig ander alternatief voor verplaatsing. Deze terminal transfer kan ook in de busnetwerken van het openbaar vervoer worden opgenomen.

  1. Een parkeerplaats transfer

Dit type luchthaven transfer wordt gebruikt in gevallen waarin parkeergarages eigendom zijn van en aangesloten zijn op de luchthaven. De aannemer of de eigenaar van de luchthaven kan ook gratis parkeergelegenheid voor de pendelbussen bieden, wat betekent dat ze rondjes rijden en pendelritten maken tussen de terminals en de parkeerplaats van de bushaltes.

  1. Een transfer buiten de luchthaven

Dit wordt aangeboden door externe bedrijven aan de passagiers van alle luchtvaartmaatschappijen. Ze hebben de pick-up en drop-off faciliteiten in de buurt van de terminal van de luchthaven en ook extra ruimte voor bagage. Deze omvatten ook parkeerservice buiten de luchthaven en autoverhuurbedrijven. Deze autoverhuurbedrijven hebben hun voertuigen altijd buiten het terrein gestald en deze vervoeren de klanten in hun reguliere bussen. Het is een van de belangrijkste dingen om te onthouden.

  1. De standaard busdiensten

Dit uiteraard naast de speciaal uitgeruste bussen, die de luchthavens bedienen met diverse busdiensten die niet-specifiek van aard zijn en die ook op de luchthavens kunnen worden aangeroepen. Deze zijn ook vaak gepland buiten de normale openingstijden om de werknemers op de luchthaven te bedienen en ook de passagiers met vluchttijden die buiten de reguliere reistijden vallen.

Lees verder: https://eazzypark.nl/eindhoven/