terugroepacties

Tesla is het er niet mee eens dat updates vallen onder terugroepacties.

We moeten allemaal eventjes wennen aan Tesla en Elon Musk. De autoindustrie is een van de meest belegen en conservatieve sectoren waar innovatie op een extreem laag peil staat. Het liefst worden de producten minimaal veranderd met maximaal winstoogmerk. Kijk maar naar de Nissan 400Z, Volkswagen Golf 8, alle pick-ups en alle andere auto’s die platforms met elkaar delen. Oude wijn, nieuwe zakken.

Als een merk als Tesla dan de boel op zijn kop zet, levert dat de nodige scepsis, ongeloof en verontwaardiging op. Ze doen alles net een beetje anders, net als Saab destijds (een vergelijking die we jaren geleden ook al een keer maakten). Nu is Tesla boos op een van de verouderde instanties, de NHTSA, de Amerikaanse veiligheids-waakhond.

Over The Air

Tesla heeft een update in de planning staan en de NHTSA kenmerkt deze OTA-update (Over The Air) als een terugroepactie. Het gaat om een flink aantal Tesla’s: de Model S, Model 3, Model X en Model Y (jammer dat de Model 3 geen Model E mag heten van Ford).

terugroepacties

Wat is er mis? Nou, de