Misschien wel de mooiste BMW van de huidige line-up zit in het verdomhoekje als het aan insiders ligt.

BMW heeft qua design de grens al meermaals opgezocht, maar de line-up van het merk bevat nog een paar aardig tof getekende auto’s. Neem nou wat technisch gezien het topmodel is van BMW, de 8 Serie. Daar staat gewoon een hartstikke mooie coupé. Of cabrio. Of zelfs Gran Coupé, als je de definitie van coupé niet snapt.

BMW 8 Serie exit?

Het altijd goed geïnformeerde BMWBlog laat ons weten – op basis van geruchten, welteverstaan – dat we moeten genieten van de 8 Serie zoals ‘ie nu is. Er komt namelijk wel een opvolger, maar niet zoals we het nu gewend zijn. Die opvolger, met modelcode G77 volgens de insider die BMWBlog gebruikt, zal verschijnen in 2026. Er gaat gekeken worden naar één soort aandrijflijn en één carrosserievorm. Dan voel je de bui al hangen: dat biedt weinig toekomstperspectief voor de V8 én de coupé en cabriolet.