Terwijl de CEO van Tesla de rijkste man ter wereld is, hangt de (ex-)CEO van Nikola tot 20 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Je hebt veelbelovende start-ups en je hebt start-ups die veel beloven. Het is soms lastig om het onderscheid te maken. Zelfs voor prominente investeerders. Beoogde Tesla-rivaal Nikola slaagde er in om iedereen voor het lapje te houden en met gebakken lucht een beurswaarde van $30 miljard te creëren.

Dat er mogelijk iets niet in de haak was met het bedrijf, kwam voor het eerst aan het licht in 2020. Hindenburg Research publiceerde een vernietigend rapport, waarin het bedrijf werd beschuldigd van het voorliegen van investeerders. Sommigen zetten echter wat vraagtekens bij de bron, omdat Hindenburg ook doodleuk short ging op Nikola.

Inmiddels is het zo klaar als een klontje dat de beschuldigingen aan het adres van Nikola geen valse beschuldingen waren. De rechter heeft afgelopen vrijdag gesproken: voormalig Nikola-CEO Trevor Milton is schuldig bevonden aan fraude.

Milton zou onder andere alles aan elkaar gelogen hebben over de Nikola One, een vrachtwagen op waterstof. Hij zou de schijn hebben gewerkt dat er al een rijdend prototype was, terwijl het nog lang niet zover was.

Over de Badger, een