let eens op

En omdat jullie niet opletten als jullie achter het stuur zitten, gebeuren er steeds meer verkeersongelukken.

Allereerst even een disclaimer. Waar ik zei ‘Jullie letten niet op als je achter het stuur zit’, bedoelde ik natuurlijk niet specifiek JOU. Ik bedoelde iedereen, behalve jij. Want jij let wel op als je achter het stuur zit. Het zijn juist alle anderen die niet opletten. Maar jij wel natuurlijk. Dan is dat de wereld uit.

Maar feit is wel dat er iets aan de hand is. Dat heel veel mensen blijkbaar echt niet opletten als ze achter het stuur zitten. Er gebeurden namelijk vorig jaar veel meer verkeersongelukken dan een jaar eerder, het ging ruim 10% vaker mis… En da’s niet de bedoeling.

In Brabant letten ze ineens heel weinig op

Verzekeringen vergelijkingssite Independer heeft onderzoek gedaan en kwam tot deze conclusie. In 2021 werden er in heel Nederland 114.000 verkeersongelukken gemeld, tegen ruim 100.000 een jaar eerder. En zoals overal, geldt ook voor deze statistiek dat de regionale verschillen groot zijn.

Zo ging het