Deze Toyota Corolla Levin en Sprinter Trueno AE86 Concepts hebben allebei een verrassing onder de kap én tussen de stoelen!

Om te bewijzen hoe iconisch sommige Japanse auto’s zijn: in de meeste fankringen hoef je maar ‘zwart/wit’ en ‘Initial D’ te zeggen en iedereen weet over welke auto je het hebt: de Toyota Sprinter Trueno (AE86). Deze sportwagen uit de jaren ’80 is inderdaad iconisch geworden door de manga Initial D en het zorgt ervoor dat de redelijk basale sportieve Corolla zo in de Toyota Hall of Fame eindigt. En je snapt ineens dat de naam ’86’ of ‘GT86’ niet uit de lucht kwam vallen toen Toyota weer een doodsimpele RWD sportwagen onthulde in de jaren ’10.

Toyota AE86

Overigens is de Sprinter Trueno zeker niet de enige variatie in de generatie AE86. Je had bijvoorbeeld ook nog de Corolla Levin. De simpele manier om deze uit elkaar te houden is dat de Sprinter Trueno klapkoplampen heeft en de Corolla Levin niet. Allemaal bijzaak trouwens, maar er is een reden dat we de Corolla Levin en Sprinter Trueno even willen behandelen. Toyota heeft namelijk twee versies van dit tweetal onthuld en ook al klinkt het allemaal saai, we zitten misschien wel naar de toekomst van de liefhebbersauto te kijken.

Toyota AE86 BEV Concept

Laten we eens beginnen met de Corolla Levin, de ‘minder iconische’ AE86. Toyota heeft een oud exemplaar van de Levin gerestaureerd en vervolgens gemodificeerd, een soort restomod zo je wil. Maar dan met een blik op de toekomst. Deze AE86 is volledig