World Car Star China

Om te weten wat de nieuwste trends zijn in car tuning, moeten we naar China kijken. Het land is een overduidelijke voorloper op het pimpen van auto’s. Met de verkoop van 20 miljoen autovoertuigen afgelopen jaar heeft China de grootste markt voor auto’s ter wereld. Per jaar worden er 200 nieuwe modellen uitgegeven. Toch verzadigd dit de Chinese consument niet voldoende.

Tuner Tribe

Er heeft zich in het land een subcultuur ontwikkeld van consumenten die hun auto’s aanpassen om het nog unieker te maken en ermee buiten de massa uit te kunnen steken. Deze minderheid in China wordt de ‘Tuner Tribe’ genoemd en bestaat vooral uit jonge, welvarende autogebruikers die duizenden euro’s besteden aan het tunen van hun auto op de meest nieuwe manieren. Dit gaat vaak zo ver dat er in het eindresultaat niets meer te zien is van de auto waarmee het proces begon.

Tip: Daihatsu Tuning accessoires

Ik ben mijn auto

De car tuning trends In China komen vanuit het idee van individuele identiteit. Het gaat om een ‘ik-cultuur’ waarbij het niet zozeer gaat om de auto aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en wensen, maar meer om het uitdrukken van de ‘ik’. De auto dient op deze manier als het verlengstuk van de eigen persoon. Hoe extravaganter en unieker je auto ten opzichte van andere auto’s, des te extravaganter en unieker jij zelf bent ten opzichte van de mensen om je heen.

Uitgelicht: Kia carstyling assortiment

Car tuning trends in China

Gebaseerd op dit sociale proces zijn de volgende car styling trends dit jaar populair geworden in China:

– Stickers. Nee, hier bedoel ik geen vinyl wrap mee waarmee de complete auto bedekt wordt, maar stickers zoals we die als kind gebruikten. Deze trend maakt duidelijk dat car tuning niet eens zozeer gaat om het verfraaien van de auto, maar vooral om het opvallen.

– Glow-in-the-dark. Glow-in-the-dark strepen kunnen al aangebracht worden voor 700 euro. Koopje, althans voor de Tuner Tribe. De hele auto op te kunnen laten lichten kost wat meer. Gaaf, nietwaar?

– Verticale deuren. Op elk model auto worden verticale deuren aangebracht – van een Volkswagen tot een Maserati.

– Een auto bezet met diamant. Daar mag je wel een goed beveiligde garage voor laten bouwen.