Bij een illuster merk als Ferrari denk je uiteraard direct aan Italië. Ferrari ’s spreken tot de verbeelding en wie zou deze fantastische sportwagen nu niet zelf in zijn garage hebben willen staan? Gezien de prijs van deze exclusieve auto’s zal dit voor velen een droom blijven, maar waar zouden we zijn zonder dromen. Ben je wel in die gelukkige omstandigheid dat je je een Ferrari kunt veroorloven, dan kom je er al snel achter dat het aanbod in ons kleine kikkerlandje maar zeer beperkt is. Veel geld uitgeven aan iets wat het toch net niet helemaal is, dat doe je natuurlijk niet graag. Je kunt dan ook het beste over de grens heen kijken en je pijlen op het buitenland richten.

Uiteraard denk je dan al snel aan landen als Duitsland en natuurlijk aan Italië zelf. Begrijpelijk, maar in dit geval ben je waarschijnlijk het beste af in Zwitserland. Zwitserland staat namelijk bekend om het hoge percentage exclusieve auto’s dat hier rondrijdt. Ferrari ’s mag je zeker tot deze groep rekenen en vandaar dat je dit merk hier veel tegenkomt in “de handel”.  Het is niet zozeer dat deze sportwagens in Zwitserland stukken goedkoper zijn dan elders. Het gaat ook bij aankopen van dit merk vaak meer over de exclusiviteit van het model of type en in veel mindere mate over de prijs. Zwitserland biedt je keuzemogelijkheden en die heb je nu eenmaal lang niet overal als het gaat om deze Italiaanse bolides.

Een Ferrari importeren uit Zwitserland heeft iets meer voeten in de aarde dan wanneer je dit zou doen uit een ander Europees land. Dit heeft te maken met het feit dat Zwitserland geen EU land is.  BTW en invoerrechten zijn slechts twee zaken waar je mee te maken krijgt. Verder moet je goed weten welke documenten je nodig hebt om de auto in te kunnen voeren. Vergeet ook niet dat dit land geen euroland is en dus heb je nog te maken met een valutakoers.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Kun je dit alles zelf? Zeker, maar dan moet je goed weten waar je aan begint. Beter is het om een bedrijf in te schakelen die ervaring heeft met importeren uit Zwitserland.

Dit artikel is tot stand gekomen met input van easyimport.nl, dé auto importeur van Nederland.