Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen, dan is de proefrit wellicht één van de belangrijkste dingen. Maar waar moet je nu precies allemaal op letten tijdens een proefrit? Kun je tijdens dit vaak zeer korte ritje zelf al iets ontdekken en weet je erna of de auto technisch in orde is? Het ligt misschien voor de hand maar er zijn tal van zaken die je zelf eenvoudig kunt controleren tijdens een proefrit. Voordat je wegrijdt bij de garage kun je controleren of de motor koud is. Het kan namelijk zijn dat de motor anders reageert als deze nog koud is. Na een aantal kilometers kun je het beste even ergens stil gaan staan op een rustig plekje en even uitstappen. Bekijk de lag van de auto, ziet deze er goed uit? Zijn ook alle sloten en de ruiten in orde en werken beide sleutels? Ga dan weer in de auto zitten en rij op verschillende wegsoorten, rem ook een keer goed. Controleer de spanning van de handrem ook direct even. Wanneer je nu geen gekke dingen gehoord hebt, dan kun je ervan uitgaan dat de motor goed loopt.

Een proefrit van twee weken

Bij Bynco kennen ze het belang van een goede proefrit in je nieuwe tweedehands auto maar al te goed. Daarom hebben ze besloten om je niet een korte proefrit aan te bieden van enkele minuten, maar een ritje op proef voor maar liefst twee weken lang! Zo kun je op je gemakje jouw nieuwe tweedehands auto geheel uitproberen op alle snelheden en op alle wegdelen. Maar je kunt meer testen. Is de auto die je gekozen hebt bijvoorbeeld groot genoeg voor je hele gezin, hebben de kinderen achterin ook genoeg beenruimte. Kan alle bagage mee als je op vakantie gaat? Ook kun je de kleur het type en het rijgedrag eens rustig bekijken en aanvoelen. Is dit jouw nieuwe tweedehands auto? Dan gaat de proefperiode over in een 180 dagen garantie. Mocht je auto kapot gaan in het eerste half jaar, dan betaald Bynco de reparatiekosten.

Een verkeerde keus gemaakt?

Blijkt de tweedehands auto die je gekozen hebt in de twee weken durende proefrit niet jouw auto? Is de kleur niet mooi, is de auto te groot, niet snel genoeg of rijdt deze niet soepel? Dan kun je deze kosteloos terug geven aan Bynco. Bynco stort het gehele aankoopbedrag terug op je rekening en jij bent vrij om een nieuw tweedehands auto uit te zoeken.