Lance Stroll is toch snel weer hersteld van zijn fietsongeluk: hij stapt dit weekend gewoon in de Aston Martin. Toch lijkt hij het nog moeilijk te hebben.

Dit is een bijgewerkt artikel dat eerder is gepubliceerd. Zie de update onderaan het artikel voor het laatste nieuws!

Voor elke F1-coureur is het ook even spannend dat op 5 maart het racen op topniveau weer begint. Het lijkt dan ook logisch dat iedereen alweer in rep en roer is om zich voor te bereiden op de races en natuurlijk de bijbehorende fysieke inspanning. Voor Lance Stroll begon het seizoen in Bahrein nog ietsje spannender. Er was namelijk een kans dat het seizoen voor hem niet zou beginnen, in ieder geval niet op 5 maart.

Testdagen missen

De Canadese bestuurder van Aston Martin heeft namelijk een fietsongeluk gehad en lag dus even in de lappenmand. Lance Stroll mistte daarom de testdagen in Bahrein, waardoor hij de gloednieuwe Aston Martin AMR23 nog even niet kon besturen. Om toch die auto rondjes te laten rijden heeft het team F2-rijder en reservecoureur Felipe Drugovich opgetrommeld.

Blessure Lance Stroll heftiger dan gedacht

Aston Martin deed een beetje geheimzinnig over of Lance Stroll de seizoensopener in Bahrein wel gaat halen. Teambaas Mike Krack wilde niks meer bekend maken dan ‘fietsongeluk’ en ‘polsblessure’. Uit andere bronnen kwam nog naar buiten dat Stroll in Barcelona is geopereerd en dat er iets zou zijn met beide polsen.

Update: Lance Stroll is er gewoon bij

Het lijkt uiteindelijk toch allemaal mee te vallen, want Aston Martin maakt vandaag bekend dat Lance Stroll gewoon in de auto zal stappen dit weekend. Stroll legt nu ook uit wat er precies gebeurd is: hij was met zijn fiets ten val gekomen vanwege een put in de weg. Daarbij liep hij verwondingen op aan zijn rechterpols. Dit kon echter snel opgelost worden met een kleine operatie. Blijkbaar is de pols nu dus weer goed genoeg om aan het stuur te draaien. Jammer voor Drugovich, maar Stroll gaat gewoon rijden dit weekend.

Update: of toch niet?

Tijdens de testdagen en eerste vrije trainingen in Bahrein kwam Lance Stroll wel in actie, maar de Canadees heeft het niet makkelijk. Er is te zien dat hij niet op het toppen van zijn kunnen rijdt dankzij het moeite hebben met sturen, je polsen krijgen immers veel te verduren tijdens zo’n race. De zekerheid waarmee Aston Martin Stroll aan de start van de race wil krijgen lijkt daarmee weer in twijfel getrokken te worden.

Dit artikel Lance Stroll doet tóch gewoon mee dit weekend (of toch niet?) verscheen eerst op Autoblog.nl.