De garantie van Mazda was een beetje mager voor een Aziatisch merk, dus die wordt nu verdubbeld.

Aziatische auto’s zijn niet alleen betrouwbaar, je krijgt er ook lange garantie bij. Niet geheel onlogisch natuurlijk, want het een hangt met het ander samen. De uitblinkers qua garantie zijn stuk voor stuk Aziatische merken: Kia, Toyota, Suzuki, et cetera.

Een Aziatisch merk dat nog géén bovengemiddeld lange garantie aanbood was Mazda. Bij Mazda kreeg je namelijk gewoon drie jaar garantie, waarmee ze een beetje op het niveau van alle Europese merken zaten. Die vaak toch iets minder hoge ogen scoren in betrouwbaarheidsonderzoeken.

Mazda brengt hier nu echter verandering in. Ze laten vandaag weten dat de garantietermijn verdubbeld wordt. Voortaan kun je dus rekenen op 6 jaar fabrieksgarantie als je een Mazda aanschaft. Tenzij je meer dan 150.000 km rijdt.

Mazda hoort nu tot de merken met de langste garantietermijn. Alleen Kia, MG, Toyota en Lexus hebben langere garantie. Dat je bij Kia 7 jaar garantie krijgt wist je waarschijnlijk al, maar dat geldt dus voor MG. Toyota en Lexus bieden tegenwoordig 10 jaar garantie aan. Voorwaarde is wel dat de auto jaarlijks bij de dealer wordt onderhouden.

En dan is er ook nog Suzuki. Die verlengde begin 2021 de garantie naar 6 jaar. Daarom moest Mazda eigenlijk ook wel meedoen, om niet al te veel uit de toon te vallen bij hun Aziatische concurrenten.

Foto: @deautograaf, via Autoblog Spots

Dit artikel Mazda geeft vanaf nu dubbel zo lang garantie verscheen eerst op Autoblog.nl.