Mick Schumacher wordt óók reservecoureur bij McLaren

Mick Schumacher gaat gewoon van twee walletjes eten: hij is dit jaar reservecoureur bij zowel Mercedes als McLaren.

Mick Schumacher is misschien te licht bevonden voor de Formule 1, maar hij is wel de ideale reservecoureur. Hij heeft namelijk twee jaar ervaring als F1-coureur én hij is een PR-droom met zijn achternaam en sympathiek uitstraling. Het was dus een slimme zet van Mercedes om Mick Schumacher binnen te halen.

Vandaag krijgen we verrassend nieuws binnen, want ook McLaren kondigt Mick Schumacher nu aan als testrijder. Is dit weer een Piastri-verhaal…? Gelukkig niet, Mick Schumacher weet ervan en Mercedes ook.

Mick Schumacher is nog steeds in dienst bij Das Haus, maar McLaren heeft nu een deal gesloten met Mercedes. Dit houdt in dat ze een beroep mogen doen op Mick Schumacher als reservecoureur. Dit is heel mooi voor Mick, want dit vergroot natuurlijk de kans dat hij in actie kan komen dit jaar.

In tegenstelling tot Mercedes heeft McLaren geen verleden met de naam Schumacher. Toch is er een link, die McLaren niet nalaat te benoemen. Teambaas Andreas Seidl heeft Schumacher Sr. namelijk goed gekend: hij was van 2002 tot en met 2006 zijn performance engineer. Mick’s vader moet tóch even genoemd worden.

Als een van de McLaren-coureurs uitvalt heeft het team overigens ook de Amerikaan Alex Palou achter de hand. Met zijn F1-ervaring heeft Mick Schumacher waarschijnlijk wel een streepje voor ten opzichte van Palou. Die is Indycar-coureur en heeft alleen nog maar een vrije training gereden in de Formule 1.

Dit artikel Mick Schumacher wordt óók reservecoureur bij McLaren verscheen eerst op Autoblog.nl.