Wil je voor het eerst een auto verzekeren, dan komt er waarschijnlijk veel op je af. Er staan vele verzekeringsmaatschappijen klaar om van jou een klant te maken, terwijl je tegelijkertijd ook keuze hebt uit vele verschillende pakketten. Gelukkig is de basis vrij eenvoudig. Je dient op zijn minst een WA-verzekering af te sluiten. Daarmee voldoe je namelijk aan de wettelijke vereiste. Of de WA voor jou voldoende is of dat je toch beter voor een WA+ of All Risk kunt gaan, dat is heel persoonlijk. Dit hangt af van de auto die je hebt, de leeftijd van de wagen en wat je eigen wensen zijn. Mocht je dit helder hebben, dan zijn er eventueel nog aanvullende pakketten om je verzekering mee compleet te maken. 

WA of cascoverzekering: welke is de beste?

Met een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) ben je verzekerd tegen schade, maar alleen tegen schade die je veroorzaakt aan anderen. Rijd je bijvoorbeeld je voorganger aan die vervolgens zijn wagen voor reparatie weg moet (laten) brengen, dan wordt dit vanuit jouw verzekering betaalt. Anders is dit voor de schade aan je eigen auto. Die betaal je gewoon uit eigen zak. Vind je dit geen optie, dan zijn er nog twee cascoverzekeringen om uit te kiezen. De eerste is de WA+. Met dit pakket ben je in bepaalde situaties verzekerd tegen schade aan de eigen auto. Denk aan diefstal, inbraak, joyriding, een botsing met een wild dier, schade als gevolg van een aardbeving, ruitbreuk, en meer. Daarmee is de WA+ al aanzienlijk uitgebreider dan de WA, terwijl het premiebedrag niet heel veel hoger ligt. 

Hét voordeel van de All-risk autoverzekering

De All-risk autoverzekering biedt alles wat hierboven al is genoemd, met daarbovenop nog veel meer aan extra voordelen. Denk hierbij aan het in de slip raken met de auto, het in het water terechtkomen, botsen en omslaan van de bolide of schade tijdens het vervoer van de auto. Het is bovendien de enige verzekering die ook schade uitkeert aan je eigen auto na een aanrijding. Met deze All Risk ontvang je tevens een nieuwwaarderegeling. Deze heeft in de basis een geldigheidsduur van 1 jaar, maar is eventueel te verlengen naar 3 jaar. Heb je juist een tweedehands auto die je wilt verzekeren, dan heeft Univé ook aan deze groep gedacht. Met een tweedehands auto jonger dan 5 jaar is een 3 jaar aanschafwaardegarantie mogelijk, indien de auto tenminste aan de voorwaarden voldoet.  

Korting tot 80%

Welk pakket je het meest aanspreekt is eenvoudiger te vergelijken met het berekenen van de premie. Voer je het kenteken en de overige gevraagde gegevens in, dan zie je in één overzicht alle mogelijkheden. Je ontdekt de opties binnen elk van de basispakketten en welk tarief daarbij hoort. Ook zie je de eventuele aanvullende verzekeringen die extra af te sluiten zijn, zoals een inzittendenverzekering, pechhulp en/of Rechtshulp Verkeer. Heb je je keuze gemaakt, dan zie je onderaan de nettopremie staan per maand, met daaronder de totaalpremie. Hoe meer schadevrije jaren je al hebt opgebouwd, hoe hoger overigens de korting die je ontvangt. Deze is maximaal 80%.