Als je een auto hebt dan is deze verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen geldt bij een autoverzekering een termijn van 1 jaar. Deze termijn wordt jaarlijks stilzwijgend verlengt. Maar je mag na een jaar altijd overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Ook wanneer de verzekeringsmaatschappij tussendoor de premie van de autoverzekering verhoogt mag je overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Koop je een andere auto? Ook dan kun je zonder boete direct jouw autoverzekering stoppen en overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.

Loont overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij?

Je hoort steeds vaker dat overstappen loont. Of het nu gaat om het overstappen naar een andere energieleverancier of voor een autoverzekering. Maar is dat ook echt zo? Het antwoordt kun je alleen maar vinden door zelf de proef op de som te nemen. Vergelijk eenvoudig jouw autoverzekering daarvoor op een onafhankelijke website zoals die van overstappen.nl. Voer de gevraagde gegevens in en je krijgt direct een overzicht. Dit overzicht laat niet alleen zien wat de goedkoopste autoverzekering is voor jouw auto. Je ziet hier ook wat de beste autoverzekering is voor jouw auto. En ja, vaak is de beste autoverzekering niet de goedkoopste. Maar je zult ook zien dat in 99 van de 100 gevallen de beste autoverzekering nog altijd goedkoper is dan jouw huidige autoverzekering.

Vergelijken van autoverzekeringen scheelt vaak veel geld

Als je een auto koopt is een autoverzekering verplicht. Wanneer je een auto gaat verzekeren is het zeker slim om vooraf autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Verzekeringsmaatschappijen weten dat een auto verzekerd moet zijn en dat je die verzekering alleen kunt afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. Dat kun je zelf doen of via een tussenpersoon. Maar het is wel slim om vooraf goed te kijken naar het soort autoverzekering; WA – WA Beperkt Casco – Allrisk. Zo weet je precies wat de voor- en nadelen van een bepaalde autoverzekering zijn. Wanneer je de vorm van de autoverzekering weet kun je verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Doe dat dan wel op een onafhankelijke website zoals die van overstappen.nl. Zij sturen je in geen geval een bepaalde richting op maar geven je echt een onafhankelijk advies. Naast autoverzekeringen is er natuurlijk ook de scooterverzekering

Vergelijk ook de voorwaarden met elkaar

Een bekend gezegde luidt; je moet geen appels met peren vergelijken. Daarom moet je bij het vergelijken van autoverzekeringen ook goed letten op de voorwaarden. Een klein voorbeeld: in het overzicht geeft de ene autoverzekeraar wél en de andere géén eigen risico aan. Ook de hoogte van het eigen risico is bij de verschillende verzekeraars anders. Kijk hier goed naar dan kom je in dit geval zeker niet voor verrassingen te staan.

https://www.unive.nl/zakelijk/personenautoverzekering